La Moara la mine acasa

La Moara la mine acasa (14)

Merg cu drag de fiecare data in orasul meu natal Ineu. Chiar daca sunt luata de multe ori la misto si sunt intrebata „iar mergi la sat?”, Ineul chiar e un orasel super dragut si linistit, in judetul Arad, de unde ma intorc de fiecare data in Timisoara foarte relaxata.

 

La Moara la mine acasa (20)

Pe drumul dinspre Arad spre Ineu, chiar dupa curba dinainte de a intra in Ineu, la poalele dealului, se afla istorie, traditie, frumusete. Hanul Moara cu Noroc aduce in prezent Moara lui Ioan Slavici.  Asta e locul unde „manci pana iti tupaie foalele si tat ai mai vre”. Tot aici gasesti cele mai bune „limonazi” , „scoverzi”, „lipii da le zace pita si sa scrie pizza”. E locul unde vinerea seara dansezi pana ti se umfla talpile si tot mai mai vrea inca o seara, cu Tinu Veresezan, Ghita Munteanu, Adriana Antoni, Blaga de la Oradea, Puiu Codreanu, Andreea Voica. Acestia sunt doar cativa din cei ce trec destul de des pragul hanului pentru a aduna oameni din toate colturile tarii sa petreaca impreuna. Si nu exagerez cand spun asta pentru ca putini sunt cei care nu au auzit inca de Moara cu Noroc din Ineu. Cei care ii calca pragul o data cu siguranta se mai intorc si a doua si a treia oara.

Hangii si hangite te intampina cu mult drag si amablitate de cum calci pe domeniul hanului. Imbracamintea lor te transpune direct in poveste si meniul ce ti-l aseaza pe masa intregeste povestea. Interiorul hanului este amenajat in stil rustic si pana si in exterior, mai ales acum pe timp de primavara – vara mesele sunt acoperite de stergare in stil traditional.

Sambata a fost o zi superba de primavara, perfecta pentru a sta la o terasa ascultand susurul apei, in bataia razelor de soare si cu un peisaj verde superb. Imi era dor de locul acesta frumos la care ma intorc de fiecare data cu drag cand merg acasa.

E un loc pentru oameni speciali ca voi si tocmai de asta ar trebui sa nu ratati ocazia vara acesta, poate in concediu, sa popositi la Hanul Moara cu Noroc pentru un weekend intr-un colt din natura rupt din nuvela lui Ioan Slavici.

Omul sa fie multumit cu saracia sa, caci, daca e vorba, nu bogatia, ci linistea colibei tale te face fericit. 

La Moara la mine acasa (5)

La Moara la mine acasa (10)

La Moara la mine acasa (9)

La Moara la mine acasa (12)

La Moara la mine acasa (3)

La Moara la mine acasa (8)

Outfit: fusta – Pull & Bear, tricou – Sinsay, ghete – Bershka

Photo credit: Gherghiceanu Flavius

V-am pupat!  A.

PS: nu uita sa dai LIKE paginii mele de facebook dancing with my thoughts

3 gânduri despre “La Moara la mine acasa

  1. Ce frumos ! Iti multumim din suflet pentru cuvintele frumoase. Iti spun sincer ca mereu ne umpleti inimile de bucurie cand vedem ca sunteti multumiti de tot ceea ce noi incercam sa facem, ca sa mai inveselim putin lumea . Te asteptam mereu cu drag pe la noi, te rog sa imi dai voie sa distribui si eu acest articol pe pagina noastra. Multumesc.
    A.B. ,Hanul Moara cu Noroc

    Apreciat de 1 persoană

  2. Adriana,

    Imi place foarte mult blogul tau, tinutele tale sunt superbe, textele ma inveselesc de fiecare data.
    Articolele tale starnesc conversatii indelungate intre mine si prietenii mei.
    Un singur lucru mi-as dori de la tine: posteaza articole mai des te rog.

    Multumesc!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Iti multumesc Ioana pentru cuvintele dragute si pentru ca imi citesti blogul! Promit ca o sa incerc sa postez mai des :). Sarbatori fericite iti doresc!

      Apreciază

Lasă un comentariu